Akosky kiss

22,90 KM58,90 KM

Akosky Kiss je lipofilna aktivna supstanca sa svježim izdancima piskavice koja podiže diferencijaciju adipocita i akumulaciju masti koji povećavaju volumen usana i smanjuje vidljivost malih linija na konutrama usana. In vitro testiranje pokazuje modulaciju proteina koja stimuliše diferecijaciju kao i akumuliranje masti kroz adipocite. Kliničke studije pokazuju povećani volumen usana i poboljšanje u vidljivosti vertikalnih bora na usnama, kroz 28 dana.

Opis

INCI name: Caprylic/Capric Triglyceride, Trigonella Foenum-Graecum Seed Extract

Opis: Lansiran u martu 2020. godine. Polazeći od krajnje hranjivih svježih organskih klica sikavice, istraživači iz AKOTT-a su razvili AKOSKY KISS: jaku lipofilnu aktivnu supstancu koja ima izvanrednu sposobnost maksimiziranja volumena usana I minimiziranja vertikalnih “barkod” bora na usnama.

Kontolisani laboratorijski uslovi za klijanje sjemena piskavice poboljšavaju sigurnost, kvalitet I ponovljivost proizvoda I omogućuje veliku uštedu vode. AKOSKY KISS je bezbojan, bez mirisa I bez okusa

Djelovanje: In vitro testovi pokazuju da AKOSKY KISS modulira proteine koji pospješuju diferencijaciju adipocita I akumukaciju masti. Kliničke studije pokazuju povećanje volumena usana do 22,4% I poboljšanje vidljivosti vertikalnih usnenih procjepa nakon samo 28 dana.

Doziranje: do 2%

Tanke usne i “barkod” bore: Tanke usne su česti razlog za brigu kad je ljepota u pitanju kod svih generacija jednako kao što su znak starenja koje nastupa sa karakterističnim vertikalnim linijama na usnama, zvanim “barkod” borama. Prema izvještaju Društva američkih plastičnih hirurga, fileri za meka tkiva su na drugom mjestu među svim izvedenim minimalno invazivnim operacijama u 2018. godini. Statistički poredeći 2018. i 2017. godinu, broj operativnih povećavanja usana je porastao za 4% dok je broj fillera mekog tkiva porastao za 2% sa hijaluronskom kiselinom i za 16% kad su u pitanju procedure ispunjavanja usana. Nekoliko je uzročnika koji daju tanke usne ili “barkod” bore: genetika, staranje, hormonalna neravnoteža, loše navike, bolesti i lijekovi. Rješenja su proizvodi za usne koji sadrže podražavajuće ili hidratizirajuće efekte (kratkotrajni), estetske operacije (srednje trajanje, par mjeseci do više godina) ili implanti za usne (dugotrajni, godine). Volumen usana, definicija kontura usana i vidljivost “barkod” bora mogu se dovesti u direktnu povezanost sa prisustvom adipocita, koji su također korijen za estestsku operaciju povećavanja usana. Zato je Akott razvio Akoski Kiss, sa jakim lipofilnim dejstvom, koji ima izvanrednu sposobnost stimulacije diferencijacije adipocita i nakupljanja masti tako da usne izgledaju punije, a vidljivost “barkod” bora je smanjena.

Akosky riješenje:

Akosky Kiss je lipofilna aktivna supstanca sa svježim izdancima piskavice koja podiže diferencijaciju adipocita i akumulaciju masti koji povećavaju volumen usana i smanjuje vidljivost malih linija na konutrama usana. Piskavica je superhrana sa impresivnim koristima po zdravlje kao što su: protuupalno djelovanje, detoksikacija, očuvanje zdravlja srca i stabilizacija nivoa šećera u krvi. Izdanci su početak ciklusa života biljke, time su oni među najbogatijim izvorima sekundarnih metabolizama i izvor moćnih aktivnih molekula. Izdanci sintetišu uklanjanje slobodnih radikala, antioksidaciju i UV zrake koje štite molekule. Akosky Kiss sadrži veliki broj jedinjenja koji djeluju u besprijekornoj sinergiji. In vitro testiranje pokazuje modulaciju proteina koja stimuliše diferecijaciju kao i akumuliranje masti kroz adipocite. Kliničke studije pokazuju povećani volumen usana i poboljšanje u vidljivosti vertikalnih bora na usnama, kroz 28 dana.

Recept za izradu balzama za usne sa AKOSKY KISS:

Akosky kiss – 2g

Shea butter – 40g

Cera alba . 12g

Cetiol C5 – 5g

Ulje Jojobe – 43g

CO2 ekstrakt ruzmarina – 0,2g

Eterično ulje Narandže – 0,5g

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

10ml, 50ml