Aktivni ugalj

7,90 KM34,90 KM

Aktivni prah uglja dobija se destilacijom prirodnih materija (hrastovog drveta). Neselektivno vezuje za sebe veliki broj supstanci organskog i neorganskog porijekla, kao i gasove i tako ih odstranjuje iz organizma i sa kože. Posjeduje veliku moć apsorpcije, jer ima veliki broj malih pora koje omogućavaju apsorbciju. Veoma je koristan u izradi sapuna, šampona, zatim kao komponenta pilinga za tijelo.

SKU: N/A Kategorija: Oznake: ,

Opis

Opis: Aktivni prah uglja dobija se destilacijom prirodnih materija (hrastovog drveta). Neselektivno vezuje za sebe veliki broj supstanci organskog i neorganskog porijekla, kao i gasove i tako ih odstranjuje iz organizma i sa kože. Posjeduje veliku moć apsorpcije, jer ima veliki broj malih pora koje omogućavaju apsorbciju. Veoma je koristan u izradi sapuna, šampona, zatim kao komponenta pilinga za tijelo.

Osobine: Ima sposobnost apsorpcije čestica nečistoće, ali i ulja na koži i kosi. Ima svojstvo prečišćavanja. Apsorbuje mirise, poboljšava cirkulaciju krvi, vezuje vlagu. Aktivni ugalj postiže sjajne rezultate u njezi svih tipova kože.. Ponaša se kao magnet, izvlačeći nečistoće iz pora na koži, poput bakterija, ulja, prašine, hemikalija i drugih čestica.

Upotreba: Za njegu kože i kose, ali i za blistav osmijeh (paste za zube). Princip djelovanja spolja je sličan sistemskom djelovanju – porozna površina aktivnog uglja vezuje toksine i nečistoće sa kože i zuba i tako poboljšava njihovo zdravlje i izgled. Dodaje se u formulacije u osnovnom obliku. Lako se ugrađuje u formule. Tipičan nivo upotrebe je između 1-10%.

Primjena: Koristi se za izradu proizvoda za čišćenje, sapuna, šampona, sredstva za piling, kupki, krema, maska za lice, kozmetike u boji. Aktivni ugalj možete pomijesati sa dvije kašičice aloe vera gela i tako dobiti jedan odličan preparat napravljen za svega par minuta. . Aktivni ugalj pomiješan sa šamponom riješava problem masne kose i peruti. Također se primjenjuje se u tretmanu izbeljivanja zuba – zubi se operu smijesom aktivnog uglja i vode ili paste za zube.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100g, 500g, 1000g