Eterično ulje Geranij Bourbon (Pelargonium x Asperum) PRANAROM 27,90 KM

27,90 KM

Ovo eterično ulje ima široku upotrebu, pa ga tako koristimo kod akni, proširenih kapilara, sitnih rana i krvarenja, upaljenih vena, opekotina, debele i masne kože, seboreičnog dermatitisa, vlažečih ekcema, lišajeva, za njegu kože s borama.

SKU: N/A Kategorija:

Opis

Opis: Eterično ulje Geranij burbon ima snažan, bogat i sladak miris. Podsjeća na ružu s tonovima svježe zelene note i metvice. Geranij burbon glasi kao najfinija vrsta geranija. Vrlo je cijenjen kao sastojak skupocjenih parfema.

Indikacije: gljivične i bakterijske infekcije kože (impetigo, kandida, akne), stres, nervoza, nemir, njega kože, izrada parfema.

Geranij burbon glasi kao najfinija vrsta geranija – ima vrlo snažan, dubok miris koji podsjeća na ružu. Vrlo je cijenjen kao sastojak skupocjenih parfema.

U terapiji se koristi kod gljivičnih oboljenja, ali zbog cijene se uglavnom preferiraju neka druga ulja.

Ovo eterično ulje ima široku upotrebu, pa ga tako koristimo kod akni, proširenih kapilara, sitnih rana i krvarenja, upaljenih vena, opekotina, debele i masne kože, seboreičnog dermatitisa, vlažečih ekcema, lišajeva, za njegu kože s borama.

Upotreba u kozmetici: Popularan u njezi kože, geranij ublažava manje upale i infekcije, upotrebljava se kod ekcema, akni i opekotina, ožiljaka i strija, popucalih kapilara, za zacjeljivanje posjekotina i manjih rana, a pripisuje mu se i učinak usporavanja nastanka bora, kao i smanjenja postojećih, pa se često primjenjuje u njezi suhe i zrele kože. Upotrebljava se za  čišćenje i osvježenje kože, djeluje adstringentno. Sve ga to čini korisnim u njezi gotovo svih vrsta i stanja kože. Zbog balansirajućeg djelovanja na lučenje sebuma, prikladan je kako za izrazito suhu, tako i za masnu kožu. Koristi se i u tretiranju celulita.

Kućni ljubimci: Za učestalu i uspješnu primjenu kod kućnih ljubimaca, najzaslužnije je antigljivično djelovanje eteričnog ulja geranija. Primjenjuje se kod raznih gljivičnih infekcija na koži i ušima. Koristi se i u mješavinama protiv kukaca kojima se tretiraju psi

Napomena: Geranij ima neopravdanu reputaciju balansiranja spolnih hormona, te se često upozorava da se ne smije koristiti kod hormon ovisnih tumora. To nije tačno jer eterično ulje geranija je potpuno sigurno za korištenje

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

10ml