Eterično ulje Licea (Litsea citrata) PRANAROM

12,90 KM

Za vanjsku upotrebu može se koristiti razrijeđeno u biljnom ulju kao što je sezamovo, lješnjakovo, i sl.* ne  preporučuje se djeci ispod 6 godina* ne koristiti u prva 3 mjeseca trudnoće* iritacija  kože  moguća ako se koristi čisto.

SKU: N/A Kategorija:

Opis

Potječe iz tropske azijske regije, ovo uvijek zeleno drvo ima glatke, debele listove. Cvat  daje plodove sa tankim perikarpom i mesnatim usplođem iz kojeg se ekstrahira eterično ulje sa vrućim, egzotičnim limunskim mirisom. Eterično ulje licea sadrži preko 75% monoterpenskih aldehida, uglavnom nerala i geraniala. Djeluje sedativno kod nervoze i nesanice, te vazodilatacijski i protuupalno. Dobar je repelent te se koristi da odbijanje komaraca i raznih drugih insekata. Pomaže kod sportskih ozljeda, istegnuća, modrica, kao i kod reumatskog artritisa, a često se može naći i u pripravcima protiv celulita. Posjeduje i protugljivično djelovanje.

Glavna  svojstva:

Protuupalna* smirujuća, sedativna, antidepresivna* fungicid

Tradicionalne  indikacije:

–          tendinitis, artritis, reumatizam zglobova +++

–          nesanica, nervna depresija, uznemirenost +++

–          gljivična infekcija kandide, akne, vrlo masna  koža +++

Korisne  informacije:

Za vanjsku upotrebu može se koristiti razrijeđeno u biljnom ulju kao što je sezamovo, lješnjakovo, i sl.* ne  preporučuje se djeci ispod 6 godina* ne koristiti u prva 3 mjeseca trudnoće* iritacija  kože  moguća ako se koristi čisto.

Aromatične tvari: neral, geranial

Dio koji se destilira: plod

+ : savjetuje se

++ & +++ : preporučuje se

++++&+++++ : jako preporučljivo

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

5ml