Eterično ulje Paprena Metvica

5,90 KM195,90 KM

Bistro bezbojno ulje se ekstraktuje iz vanjskih dijelova biljke, uglavnom listova koji se obično beru prije cvjetanja kako bi se spriječilo ulaženje određenih molekula neugodnog mirisa koje biljka stvara poslije cvjetanja.

Sredstvo protiv svrbeža: Zbog svojstva hlađenja i lagane anestezije – paprena metvica se koristi i kao antipruritik- sredstvo protiv svrbeža i dodaje u preparate koji se koriste za ublažavaju svrbeži, svrbež kod dermatitisa, svrbež kao posljedicu uboda insekata ili u šampone koji će spriječiti neugodan svrbež vlasišta. Dodaje se u niskim koncentracijama ( 0.5-2% ).

SKU: N/A Kategorija: Oznaka:

Opis

Red: Lamiales; porodica: Lamiaceae; rod: Mentha L.; vrsta: Mentha x piperita L.

Način uzgoja: konvencionalni (plantažni)

Način dobivanja: destilacija vodenom parom nadzemnog dijela

Aktivne supstance: mentol, menton, mentil acetat, 1,8-cineol, izomenton, neomentol + terpinen-4-ol, (E)-kariofilen, limonen, mentofuran, β-pinen, pulegon + izomentol, piperiton, α-pinen, α-terpineol, sabinen, δ-kadinen, germakren D, 3-oktanol, biciklogermakren, γ-terpinen, mircen, linalool, α-terpinen, p-cimen, kamfen, karvon, izopulegol, terpinolen, β-bourbonen, (Z)-β-ocimen, α-tujen

Opis:

Bistro bezbojno ulje se ekstraktuje iz vanjskih dijelova biljke, uglavnom listova koji se obično beru prije cvjetanja kako bi se spriječilo ulaženje određenih molekula neugodnog mirisa koje biljka stvara poslije cvjetanja.

Upotreba u kozmetici:

Sredstvo protiv svrbeža: Zbog svojstva hlađenja i lagane anestezije – paprena metvica se koristi i kao antipruritik- sredstvo protiv svrbeža i dodaje u preparate koji se koriste za ublažavaju svrbeži, svrbež kod dermatitisa, svrbež kao posljedicu uboda insekata ili u šampone koji će spriječiti neugodan svrbež vlasišta. Dodaje se u niskim koncentracijama ( 0.5-2% ).

Primjena u aromaterapiji:

Ulje paprene metvice se koristi za smirivanje problema crije,a i mučnine, te kod glavobolje i ublažavanja bolova kod sinusitisa. Učinak hlađenja Paprene Metvica nekim ljudima zna smetati, kao i učinak grijanja ovisno o dozi eteričnog ulja.

Oboljenja i pomoć:

– Probavne smetnje i grčevi u crijevima: Dodajte 3-5 kapi eteričnog ulja Mente u neko biljno ulje i nježno masirajte trbuh u smjeru kazaljke na satu, slijedeći smjer debelog crijeva.

– Glavobolja: Kod sinusne glavobolje inhalirajte ulje direktno iz bočice ili stavite par kapi na rupčić i udišite duboko. Također mođete dodati 3-5 paki u 20 ml nekog baznog(biljnog) ulja i utrljajte u sljepočnice i čelo, kad god se bol pogorša. Kod glavobolje vezane uz vrat, umasairajte istu mješavinu ulja u sedmi cervikalni pršljen u dnu vrata. U mješavinu možete dodati i 1-2 kapi eteričnog ulja Lavande, naročito ako je glavobolja uzrokovana stresom.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

10ml, 50ml, 100ml, 500ml, 1000ml