Eterično ulje Ravensara

17,90 KM139,90 KM

Eterično ulje ravensare (ravintsara) se dobiva od lišća (ponekad i korijena) stabla koje raste na Madagaskaru. Nazivaju ga “uljem koje liječi”, jer se koristi za mnoge bolesti. Najbolje je koristiti ga za infekcije grla i pluća, odnosno gornjih dišnih puteva, kao i kod hroničnog sinusitisa i bronhitisa. Izrazito je učinkovit kod virusnih infekcija, posebice kod gripe i prehlade. Ujedno potiče imunološki sustav. Može ga se koristiti po nekoliko kapi tijekom prevencije u aromalampici ili aromadifuzeru, a jednako se može 2-5 kapi staviti u neko bazno biljno ulje i masirati po potrebi na prsa ili na stopala

SKU: N/A Kategorija: Oznaka:

Opis

Red: Laurales; porodica: Lauraceae; rod: Cinnamomum Schaeff.; vrsta: Cinnamomum camphora (L.) J. Presl

Način dobivanja: destilacija vodenom parom listova

Aktivne supstance: 1,8-cineol + β-felandren, sabinen + ?, borneol + α-terpineol, α-pinen, β-pinen, terpinen-4-ol, mircen, γ-terpinen, α-tujen, β-elemen + (E)-kariofilen, α-humulen, limonen, α-terpinen, p-cimen, biciklogermakren, cis-sabinen hidrat, (E)-β-ocimen, terpinolen, germakren D, cis-sabinen hidrat, kamfen, β-selinen, α-selinen, germakren B, nerol, (Z)-β-ocimen, linalool

RAVENSARA – eterično ulje broj 1 za sprečavanje virusnih infekcija u vrtićima, školama i na poslu!

Eterično ulje ravensare (ravintsara) se dobiva od lišća (ponekad i korijena) stabla koje raste na Madagaskaru. Nazivaju ga “uljem koje liječi”, jer se koristi za mnoge bolesti. Najbolje je koristiti ga za infekcije grla i pluća, odnosno gornjih dišnih puteva, kao i kod hroničnog sinusitisa i bronhitisa. Izrazito je učinkovit kod virusnih infekcija, posebice kod gripe i prehlade. Ujedno potiče imunološki sustav. Može ga se koristiti po nekoliko kapi tijekom prevencije u aromalampici ili aromadifuzeru, a jednako se može 2-5 kapi staviti u neko bazno biljno ulje i masirati po potrebi na prsa ili na stopala.

Djelovanje:

Protiv bakterija i virusa

Kod dišnih tegoba

Kod herpesa

Kod gripe i prehlade

Za dezinfekciju prostora

Blagi analgetik

Upotreba:

Direktna inhalacija (putem inhalatora ili direktno udisanje eteričnog ulja).

U aroma svjetiljci ili difuzeru.

Lokalno utrljavanje. Pomiješajte do 50 kapi eteričnog ulja sa 50 ml baznog ulja (npr. Aromara Crni kim). Nježnim pokretima umasirajte u nadraženo područje na licu ili tijelu.

Kompresa. Nekoliko kapi eteričnog ulja dodajte u toplu vodu. Uronite čistu gazu ili ručnik, ocijedite, prislonite na bolno ili nadraženo područje (prsa, čelo, grlo, zglobovi).

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

10ml, 50ml, 100ml