Ksantan Guma (Xanthan Gum)

4,90 KM25,90 KM

Anjonski polimer prirodnog porijekla. Sastoji se od čistih prirodnih polisaharida (šećera), glukoze, manoze i glukuronske kiseline. Čistoća > 98%, bijeli prašak, bez mirisa. Guma je prethodno-hidrirana za lako mešanje. Bez glutena. Rastvorljiv je u hladnoj i toploj vodi.

Opis

Opis: Anjonski polimer prirodnog porijekla. Sastoji se od čistih prirodnih polisaharida (šećera), glukoze, manoze i glukuronske kiseline. Čistoća > 98%, bijeli prašak, bez mirisa. Guma je prethodno-hidrirana za lako mešanje. Bez glutena. Rastvorljiv je u hladnoj i toploj vodi.

INCI ime: Xanthan Gum

Osobine: Negelirajuće sredstvo za ugušćavanje (vezuje vodu). Poboljšava viskoznost, zapreminu i stabilizator je pjene. Stabilizator je emulzija. Sredstvo za podmazivanje i sredstvo za suspendovanje.

Upotreba: Ugušćuje emulzije. Raspoređuje/apsorbuje se na granici uljane i vodene faze i stabilizijuje ih mehanizmom sterne stabilizacije. Primjenjuje se u niskim koncentracijama (0.5%-1.0%) i pogodan je za stabilizaciju niskoviskoznih, tzv. “sprej emulzija”. Rastvara se u toploj vodi (idealno ga je posuti polako po površini vode pri konstantnoj brzini mješanja). Dodati propilenglikol ili butilenglikol u vodenu fazu (3 dela glikola, 1 deo ksantan gume) za najbolju disperziju. Takođe, dodavanje do 0,5% natrijum hlorida (soli) povećava učvršćivanje. Samo za spoljašnju upotrebu.

Primjena: Šamponi, regeneratori, losioni, kreme, kupke, gelovi za tuširanje.

Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Bakterija Ksanthomonas campestris

Način dobijanja: Proizvodi se iz bakterije Ksanthomonas campestris u prisustvu rastvora ugljenih hidrata. Ksantan polimer se istaloži iz podloge dodavanjem izopropil alkohola, precipitat se osuši i mlelje da bi se dobio prah.

Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama

GMO: Nije GMO

Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porijekla

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100g, 500g, 1000g