Phytocream 2000 prirodni emulgator

6,30 KM95,90 KM

U/V emulgator. Pogodan za normalnu i suhu kožu. Pripada klasi lipoamidnih emulgatora. Predstavlja konjugat hidroliziranih proteina pšenice (hidrofilni karakter) i palmitinske kiseline (lipofilni karakter). U sastavu Phytocrema 2000 prisutni su još i koemulgatori cetearil alkohol i gliceril monostearat koji daju veću viskoznost (“gustoću”) emulzijama. Palmitoiziranih proteina ima 10-25%, dok gliceril monostearata i cetearilnog alkohola ima 25-50%. Ukupni sadržaj čistih proteina iznosi 3,2-3,6%. . Prednost ovog eumulgatora, naročito ako tek krećete u izradu kozmetičkih eumulzija je taj što lako možete savladati početničke turbulencije. Mali nedostatak phytocreama je taj što nekima izaziva osjećaj znojenja, ali to ovisi o samoj koncentraciji ovoga emulgatora.

Opis

Porijeklo: Italija, Sinerga

Proizvođač: Sinerga

Opis: U/V emulgator. Pogodan za normalnu i suhu kožu. Pripada klasi lipoamidnih emulgatora. Predstavlja konjugat hidroliziranih proteina pšenice (hidrofilni karakter) i palmitinske kiseline (lipofilni karakter). U sastavu Phytocrema 2000 prisutni su još i koemulgatori cetearil alkohol i gliceril monostearat koji daju veću viskoznost (“gustoću”) emulzijama. Palmitoiziranih proteina ima 10-25%, dok gliceril monostearata i cetearilnog alkohola ima 25-50%. Ukupni sadržaj čistih proteina iznosi 3,2-3,6%. . Prednost ovog eumulgatora, naročito ako tek krećete u izradu kozmetičkih eumulzija je taj što lako možete savladati početničke turbulencije. Mali nedostatak phytocreama je taj što nekima izaziva osjećaj znojenja, ali to ovisi o samoj koncentraciji ovoga emulgatora.

Upotreba: Idealan je za kreiranje emulzije tipa UV. Vrlo je robustan. Trpi brojne dodatke koji se mogu inkorporirati u emulziju bez da ti dodaci destabilizuju samu emulziju. Uobičajno se dodaje u procentima od 2,5-10%, zavisno o koncentraciji uljne faze. Ukoliko je procenat uljne faze 20-25% ide  9-10%, a 5-6% za 10% uljne faze. Phytocream daje blago filmogenu teksturu i što ga ima više filmogeniji je. Kompatibilan je sa svim konzervansima i gotovo svim kozmetičkim aktivnim supstancama. U potpunosti je prirodni emulgator. Sukladan je cosmos standaru, posjeduje Ecocert certifikat

Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama

GMO: Nije GMO

Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porijekla

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

50g, 100g, 500g, 1000g