Simulgel EG

14,90 KM149,90 KM

Simulgel EG je prethodno neutraliziran polimer u tečnom obliku, odmah spreman za korištenje, koji stvara neljepljive gelove, bez prethodne potrebe za disperzijom, neutralizacijom ili hidratacijom. Jedan je od ključnih partnera za uspjeh bilo koje kozmetičke formulacije.

Opis

Simulgel EG je prethodno neutraliziran polimer u tečnom obliku, odmah spreman za korištenje, koji stvara neljepljive gelove, bez prethodne potrebe za disperzijom, neutralizacijom ili hidratacijom. Jedan je od ključnih partnera za uspjeh bilo koje kozmetičke formulacije.

Samo dodatkom vode, Simulgel EG, pokreće širenje polimerne mreže, stvarajući savršeno stabilne gelove u samo nekoliko sekundi. Vrijednost Simulgela EG leži u njegovoj ugodnoj teksturi, koja kozmetičkim preparatima daje lagan osjećaj na koži, optimalnu mazivost i brzu penetraciju bez zaostalog masnog učinka. Prvi je odabir za stabilizaciju pripravaka sa svim vrstama masnih faza (silikonska ili biljna ulja), formulacija s visokim postotkom otapala, kao i širokog raspona pH vrijednosti. U manjim dozama stabilizira emulzije i održava viskozitet kroz dulji vremenski period, čak i uz visok sadržaj aktivnih komponenata. Olakšava proizvodni proces, emulgirajući na hladno zbog svog lipo disperzivnog karaktera. Pogodan je za izradu gelova, gel- krema i emulzija.

INCI: Sodium acrylate / Acryloyldimethyl taurateco polymer / Isohexadecane / Polysorbate 80

Odlike:

Pogodan za sve vrste masnih faza

Pogodan za pripravke s visokim udjelom polarnih otapala (do 50 %) i aktivnih komponenata

Pogodan za širok spektar pH vrijednosti

Stabilizira i održava viskozitet pripravka

Neljepljiv

Emulgira i stabilizira bez dodatka konvencionalnih emulgatora, računanja HLB vrijednosti ili neutralizacije polimera

Smanjuje troškove proizvodnje

Olakšava industrijske proizvodne procese

Štiti termolabilne komponente

Fizikalno – Hemijska svojstva

Bistra, prozirna emulzija

pH (2 % aq. gel): 5.0 – 7.0

suhi ostatak 1 h na 150 ° C: 44% – 47%

gustoća na 25 °C/mPa.s (2% aq. gel): 1,000 – 4,500

Stabilnost:

Proizvod je stabilan, ako se pohranjuje u normalnim uvjetima.

Kompatibilnost:

Općenito kompatibilan sa svim tvarima, ako se koristi u sladu s općim uputama. Bilo kakva nekompatibilnost, može se javiti zbog samo jednog sastojka u smjesi.

Namjena:

• podloge, obojeni gelovi

• proizvodi za zaštitu od sunca i njegu poslije sunčanja

• maskare,

• losioni za čišćenje

• losioni za dječju kožu

• proizvodi za njegu kože

• proizvodi sa termolabilnim ili pH-ovisnim aktivnim sastojcima

• proizvodi za izbjeljivanje kože

• proizvodi za samotamnjenje

• izbjeljivanje

• boje za kosu

• gel-kreme, emulzije, gelovi itd.

Način upotrebe:

Simulgel EG se može koristiti na hladno i uz vrlo lagano miješanje. Pogoduje izradi gelova, gel- krema i emulzija, neovisno o vrsti masne faze, prisustva otapala, eteričnih ulja ili pH vrijednosti. Zbog svoje sposobnosti ugušćivanja formulacija s visokim sadržajem otapala, odličan je odabir pri izradi gelova za mršavljenje, krema za učvrščivanje, gelova za kosu, maska, seruma i proizvoda bogatih eteričnim uljima. Emulgira do 40 % uljne faze i kompatibilan je s kemijskim UV filtrima i kationskim surfaktantima. Dobro podnosi duge faze miješanja i visoku temperaturu.

Emulzije:

Dodaje se na kraju emulzijskog procesa pri visokoj temperaturi (70-75 °C) ili na samom početku u uljnu ili vodenu fazu.

Gel- kreme:

Dodaje se bilo u uljnu ili vodenu fazu kreme, jer daje isti učinak u pogledu viskoznosti i teksture. Međutim, miješanje je potrebno izvoditi s manje je olakšan. Važno je prethodno provjeriti da masna faza ne sadrži jako hidrofilnu komponentu, jer bi mogla uzrokovati inverziju polimera, pa  je preporučljivo dodati je nakon Simulgela EG.

U emulzijama, kada Simulgel EG koristima kao ugušćivač i stabilizator, koncentracija mu je od 0,5-2 %, ovisno o prirodi ostalih sastojaka u pripravku. U gel- kremama, gdje ga koristimo kao jedini emulgator, koncentracije su 1- 5 %, također ovisno o ostalim sastojcima.

Preporučena doza

1-5 %

Skladištenje:

Čuvati na hladnom mjestu, u dobro zatvorenim posudama, zaštićeno od svjetlosti.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

30g, 50g, 100g, 500g