Tinktura Gaveza

4,90 KM35,90 KM

Aktivni sastojci korijena gaveza pomažu kod iščašenja, uganuća, podljeva krvi i zatvorenih prijeloma kostiju. Ubrzavaju zacjeljivanje površinskih rana. Kapi sadrže alkoholni ekstrake korijena gaveza. Korijen ove biljke sadrži alantoin koji pospješuje granulaciju, djeluje protuupalno i pospješuje zarastanje odnosno regeneraciju kože. Pomaže kod iščašenja, uganuća, podljeva krvi, zatvorenih prijeloma kostiju, kod neuralgija, ubrzava zacijeljivanje rana.

SKU: N/A Kategorija: Oznake: ,

Opis

Naziv proizvoda. Tinktura gaveza, lat. tinctura symphiti radix

Sastav: Etanolno-vodeni ekstrakt korijena gaveza (Simphity radix)

Opis: Aktivni sastojci korijena gaveza pomažu kod iščašenja, uganuća, podljeva krvi i zatvorenih prijeloma kostiju. Ubrzavaju zacjeljivanje površinskih rana.

Kapi sadrže alkoholni ekstrake korijena gaveza. Korijen ove biljke sadrži alantoin koji pospješuje granulaciju, djeluje protuupalno i pospješuje zarastanje odnosno regeneraciju kože.

Pomaže kod iščašenja, uganuća, podljeva krvi, zatvorenih prijeloma kostiju, kod neuralgija, ubrzava zacijeljivanje rana.

Način upotrebe

Proizvod je namjenjen za vanjsku upotrebu kod masaže i pripreme obloga (30-40 kapi staviti u 1 dcl vode i koristiti kao oblog. Preporučujemo veliki oprez i kod ovog načina upotrebe i paziti da se ne koristi u većm koncentracijama i dužem vremenskom periodu, da ne bi doslo do deformacija prilikom srastanja kostiju jer ekstrakt gaveza ima jaku sposobnost regeneracije kostiju, tkiva i kože. Samo za vanjsku primjenu, ne nanositi na otvorene rane.

Dodatna ograničenja u upotrebi: Oralna upotreba se zbog sadržaja alkaloida izbjegava. Pirolizidinski alkaloidi su hepatotoksični, a pošto ih biljka sadrži, može doći do problema s  jetrom pa čak i  do smrtnog slučaja (velika količina odjednom vodi do nekroze tkiva, dok unos malih doza vodi do povećanja jetrenih stanica). Zbog prisustva alkohola upotreba tinkture gaveza nije preporučljiva djeci mlađoj od 12 godina, trudnicama i dojiljama.

Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Najčešće se koristi u preparatima protiv bolova, uganuća, isčašenja, proizvoda namjenjenim upaljenim i proširenim venama. Također je čest sastojak još mnogih proizvoda sa posebnom namjenom, kao što su čepići i melemi za hemeroide, melemi za zacjeljivanje većih površinski rana, zbog velikog prisustva alantoina često se moze naći i u svakodnevnim kremama za njegu i regeneraciju kože.

Način čuvanja: Na suhom, tamnom i hladnom mjestu van dohvata djece.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

50ml, 100ml, 500ml