Tinktura Nevena

4,90 KM35,90 KM

Cvijet nevena sadrži flavonoide, saponozide, triterpenske alkohole i druge terpenoide, poliacetilene, polisaharide, eterično ulje, gorke sastojke, karotenoide, kalendulin. Aktivni sastojci cvijeta nevena djeluju protivupalno i antiseptično, pa se upotreba preporučuje za ublažavanje upalnih procesa na koži, za zarastanje rana i ublažavanje tegoba kod ekcema.

SKU: N/A Kategorija: Oznake: ,

Opis

Naziv proizvoda: Tinktura Nevena, lat. Tinctura Calendulae

Sastav: Etanolno-vodeni ekstrakt cvijeta nevena (Calendulae flos)

Osobine: Cvijet nevena sadrži flavonoide, saponozide, triterpenske alkohole i druge terpenoide, poliacetilene, polisaharide, eterično ulje, gorke sastojke, karotenoide, kalendulin.

Primjena: Aktivni sastojci cvijeta nevena djeluju protivupalno i antiseptično, pa se upotreba preporučuje za ublažavanje upalnih procesa na koži, za zarastanje rana i ublažavanje tegoba kod ekcema. Također, aktivni sastojci nevena povoljno djeluju na ublažavanje grčeva, pa se kapi mogu koristiti i kod poremećaja menstrualnog ciklusa i bolnih menstruacija. U narodnoj tradicionalnoj medicini, upotreba kapi nevena se preporučuje i za ublažavanje tegoba kod prošerinih vena i hemoroida. Polisaharidi prisutni u cvijetu nevena deluju imunostimulišuće, a ekstrakt nevena pokazuje i citostatičku i antitumorsku aktivnost.

Ograničenja u upotrebi: Zbog prisustva alkohola upotreba tinkture se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina.

Oralna upotreba: 3 x dnevno po 15 kapi u 1dcl (decilitar) vode. Koristiti samo u razrijeđenom obliku prema uputi. poslije jela.

Spoljašna upotreba: 30 kapi tinkture od nevena rastvoriti u 100ml prokuhane i ohlađene vode i dobijenu tečnost koristiti za pripremanje obloga : kod proširenih vena, upalnih procesa na koži, za zarastanje rana. Također, obloge od nevena se mogu koristiti i za ublažavanje upale mliječne žlijezde (u slučaju mastitisa) kao i kod cista u dojkama. Ovako pripremljena tečnost može se koristiti i za tamponiranje površina kože zahvaćenih ekcemom i kao tonik za lice kod akni i bubuljica.

Čuvanje: Na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

50ml, 100ml, 500ml