Ulje koštica Šljive hladno tiješteno

10,90 KM79,90 KM

Miris ulja sjemenki šljive toliko je intenzivan da prelazi intenzitet badema i postaje poput nekog mirisnog ekstrakta. Dovoljno ga je dodati 10-30% pa da se ulju ne mora dodavati nikakvo eterično ulje, a možda će se lijepo složiti i u kombinaciji sa nekim od eteričnih ulja. Ulje šljive dobiva se hladnim tiještenjem svježih i nemodificiranih šljivinih koštica koje sadrže 20 % ulja.

Opis

Opis: Miris ulja sjemenki šljive toliko je intenzivan da prelazi intenzitet badema i postaje poput nekog mirisnog ekstrakta. Dovoljno ga je dodati 10-30% pa da se ulju ne mora dodavati nikakvo eterično ulje, a možda će se lijepo složiti i u kombinaciji sa nekim od eteričnih ulja. Ulje šljive dobiva se hladnim tiještenjem svježih i nemodificiranih šljivinih koštica koje sadrže 20 % ulja. Ulje je bistro, zlatno- žute boje i ugodnog mirisa (na gorki badem ili marcipan). Bogato je esencijalnim masnim kiselinama i to ponajviše oleinskom kiselinom (60-80%), alfa tokoferolom (vitaminE) te beta sitosterolom.

Osobine i upotreba:  Pored mirisne vrijednosti, ulje šljive ima i druge vrijednosti kao što je visok sadržaj tokoferola, pogotovo dragocjenog γ-tokoferola, zahvaljujući ovim sastojcima ulje šljive djeluje intezivno na regeneraciju kožu, a lijepo se upija poput badema i marelice.Ovo izuzetno stabilno ulje, odlikuje se sposobnošću brzog upijanja, lagane je teksture, djeluje iznimno hidratantno te poboljšava elastičnost kože.

Namjena: njega svih tipova kože, univerzalno ulje poput badema, koristi se i kao mirisni dodatak u kozmetici. Koristi se kod njege suhe, ispucale i zrele kože, kod krhkih noktiju i kose i u antiage tretmanima. Izvrsno je kao dodatak u sapunima, losionima, kremama i balzamima za usne te u šamponima i maskama za kosu.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

50ml, 100ml, 500ml