Ulje Nima (Neem oil) hladno tiješteno

5,90 KM37,90 KM

Ulje nima dobiva se hladnim tiještenjem plodova i sjemenki nima.Uglavnom sadrži zasićene i mononezasićene masne kiseline, od kojih se ističu oleinska (omega 9), stearinska, palmitinska i linolenska (omega 6) te steroli. Ulje je izvrsno u njezi kože. Koži daje vlagu i vraća elastičnost. Zbog sadržaja azadirahtina A djeluje i kao potpuno prirodni insekticid, jer nije štetan za pčele, ptice i gliste.

Opis

Ulje Nima i njegova upotreba u kozmetičkoj i poljoprivrednoj industriji.

Upotreba u kozmetici:

Opis: Ulje nima dobiva se hladnim tiještenjem plodova i sjemenki nima.Uglavnom sadrži zasićene i mononezasićene masne kiseline, od kojih se ističu oleinska (omega 9), stearinska, palmitinska i linolenska (omega 6) te steroli. Ulje je izvrsno u njezi kože. Koži daje vlagu i vraća elastičnost. Zbog sadržaja azadirahtina A djeluje i kao potpuno prirodni insekticid, jer nije štetan za pčele, ptice i gliste.

Hemijska struktura: azadirahtin (visoko oksidovani tetranortriterpenoid koji sadrži mnoštvo funkcionalnih grupa koje nose kiseonik, uključujući enol etar, acetal, hemiacetal, tetra-supstituisani epoksid i razne karboksilne estere). Pripada limonoidnoj skupini hemijskih spojeva.

Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Hladno tiješteno ulje je često gusto na sobnoj temperaturi zbog prisustva zasićenih masnih kiselina, a boja mu je zelena do zeleno-smeđa. Koristi se u kozmetičkim tretmanima kod osoba sa suhom kožom, osoba sa psorijazom i ekcemima. za smanjivanje vidljivosti ožiljaka, rana, akni. Ulje Bima(Neem oil) se može koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim uljima. Uz vrlo dobre rezultate koristi se protiv gljivica, te kod upala uha i ušne šupljine. Može se koristiti i kao potpuno prirodni insekticid, jer nije štetan za pčele, ptice i gliste.
Upotreba u poljoprivredi:

Kako napraviti insekticid od ulja nima?

Nim ulje sjajno je rešenje ako imate problema sa insektima ili gljivicama na biljkama. Siguran je za upotrebu, ne šteti ljudima, kao ni domaćim životinjama

Nim je brzorastuće drvo, koje može da naraste i do 20 metara u visinu (nekada čak i do 40 metara), sa svijetlozelenim lišćem. U Indiji se nim smatra svetim drvetom, a poznat je po svojim ljekovitim svojstvima. Svaki dio ovog stabla ima ljekovito svojstvo – od cvijetova, voća i soka do grančica, sjemena i korijena. Ulje nima je jedno od najstarijih medicinskih ulja, a dobija se cijeđenjem sjemenki ove biljke.

Upotreba nima u poljoprivredi:

Nim je prepoznat kao prirodni proizvod koji može mnogo da ponudi u riješavanju globalnih problema u poljoprivredi. Ulje izvučeno iz sjemena stabla nima moćan je prirodni insekticid, sposoban da poremeti životni ciklus insekata u svim fazama (odrasli, larve i jajašaca), što ga čini jednim od najboljih prirodnih insekticida u poljoprivredi.

Kako na prirodan način zaštititi ruže?

Biorazgradivo je i netoksično za kućne ljubimce, a djelotvorno je protiv raznih uobičajenih štetočina u bašti, kao i prirodni fungicid koji može da se bori protiv plesni i drugih gljivičnih infekcija na biljkama, navodi thespruce.com.

Kako da napravite prirodni insekticid sa nimovim uljem?

Za izradu 1%-og rastvora treba vam:

• 1l tople vode;

• par kapi deterdženta za pranje sudova (najbolje ekološkog);

• 10 ml ulja nima;

Sve zajedno promiješajte u prskalici i poprskajte napadnute biljke. Sredstvo treba potrošiti istog dana kada se i napravi, ne ostavljajte ga u prskalici. Dobro poprskajte lišće i sa unutrašnje strane, a možete i zemljište oko biljke.

Ne očekujte čudesne rezultate – ulje nima nije instant insekticid, što znači da nećete odmah nakon prskanja oko biljaka pronaći uginule štetočine. Nim je sistemični insekticid na hormonalnom nivou i to kroz nekoliko dana.

Analiza i analitički izvješta: Pogledajte ovde

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

50ml, 100ml, 500ml