Eterično ulje Sandal (Sandalovina)

10,50 KM70,90 KM

Ulje sandalovine dobiva se iz drveta i korijenja malenog tropskog stabla Santalum album, odnosno indijskog ili bijelog sandala. Kažu da što je stablo starije, to je ulje aromatičnije, a optimalna je dob za orezivanje 30 – 50 godina starosti. Nakon što se kora samelje, destilira se vodenom parom kako bi izlučila eterično ulje koje se u njoj nalazi.

SKU: N/A Kategorija: Oznaka:

Opis

Ulje sandalovine dobiva se iz drveta i korijenja malenog tropskog stabla Santalum album, odnosno indijskog ili bijelog sandala. Kažu da što je stablo starije, to je ulje aromatičnije, a optimalna je dob za orezivanje 30 – 50 godina starosti. Nakon što se kora samelje, destilira se vodenom parom kako bi izlučila eterično ulje koje se u njoj nalazi.

Osim što ima raskošnu aromu, ulje sandalovine bogate je povijesti, posebno na indijskom potkontinentu. Primjer možemo naći u hinduizmu, glavnoj religiji Indije. Prema hinduističkome vjerovanju, Lakshmi je boginja sreće i bogatstva koja obitava u stablu sandala, što mu daje poseban vjerski značaj.

UPOTREBA:
Udahnite miris sandalovine izravno iz bočice ili umasirajte ulje u kožu prije joge radi osjećaja smirenosti i prizemljenosti.
Nanesite ulje na žile kucavice kao topao, elegantan parfem.
Nakapajte malo ulja u kupku da se razmazite.
Dodajte kap-dvije ulja hidratantnoj kremi da potaknete blistav izgled kože

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

10ml, 50ml, 100ml