Eterično ulje Slatki Pelin

Eterično ulje slatkog pelina se pokazalo jako učinkovit u borbi protiv raznih vrsta karcinoma, pa i onih vrlo agresivnih kao što su rak pluća, dojki, jajnika, prostate, mozga, leukemije. Jako je efekisan kod podizanja imuniteta, pa ga je zato dobro koristiti i preventivno.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Latinski naziv: Artemisia annua

Uzgoj: Ekološki

Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina

Način dobijanja: Parnom destilacijom

Dio biljke koji se destilira: Gornji dio biljke

Aktivne supstance: Artemisia ketone, 1,8-cineole, a-pinene, camphor

OPIS:

Kineska farmaceutkinja, hemičar i malariolog Tu Youyou otkrila je artemisinin koji se koristi u borbi protiv malarije, spasivši milione života u Južnoj Kini, jugoistočnoj Aziji, Africi i Južnoj Americi. Za svoj rad na malariji Tu Youyou je dobila Nobelovu nagradu za medicinu u Oktobru 2015 godine. Slatki pelin ima antibakterijsko i antigljivično delovanje pa je veoma koristan kod kašlja, prehlade i gripa. Veoma je efikasan je za čišćenje organizma od raznih stranih tijela, virusa, bakterija i parazita. U zadnje vrijeme su rađena mnoga istraživanja koja pokazuju da je slatki pelin efikasan protiv kancerogenih ćelija, iako zvanična medicina artemisin smarta efikasnim samo protiv malarije.

Po najnovijim podacima artemisin je protiv kancerogenih ćelija efikasan samo ako se prilikom uzimanja slatkog pelina uzima i željezo u nekom obliku.

U novijim naučnim istraživanjima artemisinin se pokazao jako učinkovit u borbi protiv raznih vrsta karcinoma, pa i onih vrlo agresivnih kao što su rak pluća, dojki, jajnika, prostate, mozga, leukemije. Jako je efekisan kod podizanja imuniteta, pa ga je zato dobro koristiti i preventivno.

Recepture i upotreba:

GROZNICA I TEMEPRATURA

Napravite hladni oblog stavljanjem 3 kapi ulja u posudu sa hladnom vodom. Namočite krpu u posudu i istresite. Hladni oblozi se stavljaju na čelo u slučaju visoke temperature i groznice da bi se sprečilo pregrevanje tela. Oblog možete staviti i na potiljak, na deo tela gde se nalazi jetra ili na prepone, pošto tu prolaze veliki krvni sudovi, pa će se njihovim rashlađivanjem snižavati temperatura celog tela.

II U 1 litar proključale vode sipajte 4 kapi slatkog pelina i inhalirajte se 10 min.

KAŠALJ I PREHLADA

Napravite topli oblog stavljanjem 3 kapi ulja u posudu sa toplom vodom. Namočite krpu u posudu i istresite pa previjte preko pluća. Dobro se umotajte suvim peškirom ili slojem zavoja koji će lakše da stoji i drži oblogu na željenom mestu.

GRČEVI

Dodajte 5 kapi eteričnog ulja muskatne žalfije u 1 supenu kašiku i umasirajte zahvaćena područja.

Indikacije:

– Glavobolja

– Grip

– Groznica

– Kašalj

– Prehlada

– Temperatura

Upozorenje:

Ne preporučuje se koristiti trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj  od 3 godine

Ne koristite eterično ulje na koži ukoliko ste alergični na neku od njegovih sastavnica.

Prije upotrebe eteričnog ulja na koži ispitajte reakciju kože: kapnite kap eteričnog ulja na pregib lakta i pričekajte. Ukoliko se javi crvenilo, peckanje ili osip, eterično ulje ne koristite na koži.

Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina 0,040 kg