Mandelic Acid – Mandelična kiselina

7,90 KM20,90 KM

Ne ubraja se u toksične supstance. Bijela kristalna čvrsta supstanca rastvorljiva u vodi i polarnim organskim rastvaračima. Tačka topljenja: 119 °C.

Opis

Naziv sirovine: Mandelična kiselina

Hemijska klasifikacija: Karboksilna kiselina / derivat

Funkcionalna kategorija: Kondicioner za njegu kože, Eksfolijant / sredstvo za piling

Opis: Aromatska alfa hidroksi kiselina. Pripada drugoj generaciji alfa kiselina. Uprkos tome što ima pKa 3,41 i jača je od glikolne kiseline, generalno ne iritira kožu i dobro se podnosi, čak i kod osoba sa osjetljivom kožom. Ne ubraja se u toksične supstance. Bijela kristalna čvrsta supstanca rastvorljiva u vodi i polarnim organskim rastvaračima. Tačka topljenja: 119 °C. Rastvorljivost u vodi: 15.87 g/100 mL , Racemična smjesa je poznata kao paramandelična kiselina.

Strukturna formula: Hydroxy (phenyl) acetic acid, Structural formula of mandelic acid

INCI ime: Mandelic Acid

Benefiti:  

•  Smanjuje pojavu finih bora i linija ekspresije, nepravilne pigmentacije, uklanja staračke pjege.

•  Smanjuje vidljive efekte fotostarenja, poboljšava teksturu kože.

•   Blagi eksfolijant, odstranjuje površinski sloj mrtvih ćelija kože (korneociti), Ne iritira kožu

•   Smanjuje proširene pore

•   Podstiče obnavljanje ćelija kože, stimuliše sintezu kolagena, dovodi do remodulacije tkiva

•   Povećava hidrataciju kože čime se poboljšava fleksibilnost gornjeg sloja kože.

•   Primjenom kozmetičnih proizvoda na bazi mandelične kiseline koža postaje glatka i svjetlija

Djelovanje na kožu:  Ubrzava procese obnavljanja kože i ćelija, uklanja nečistoće i mrtve ćelije, postepeno posvetljuje ten, ublažava pigmentaciju i tamne fleke. Omekšava kožu, utiče na smanjenje pojave bora, koži vraća blistavost. Efikasna je kao ovlaživač. Dokazano je da stimuliše fibroblaste- Ima antibakterijsko, protivupalno i antioksidantno dejstvo.

Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Namjenjena svim tipovima, a posebno osjetljivoj koži, sklonoj iritacijama, kako bi je umirila i regenerisala. Zbog velike molekularne težine, izaziva minimalnu iritaciju tokom i nakon tretmana: Karakteristično je da  je peckanje tokom nanošenja rastvora na kožu minimalno, a najčešće u potpunosti izostane, što nije slučaj sa ostalim hemijskim pilinzima. Koristi se u kozmetičkim proizvodima za svakodnevnu njegu kože u koncentracijama od 0,5 do 6%. Koristi se za izradu losiona, emulzija, krema i ostalih kozmetičkih proizvoda. U medicini se koristi kao antiseptik. Samo za spoljašnu upotrebu.

Sirovina iz koje se dobija:  Gorki badem

GMO: Nije GMO

Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porijekla

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

10g, 30g