Natisol (prirodno otapalo)

4,90 KM28,90 KM

Natisol je prirodna (eco- friendly) lipoamino kiselina, dobivena acilacijom masnih kiselina iz kokosa prolinom. Upotrebljava se za otapanje eteričnih ulja, mirisa (parfema) i lipofilnih aktivnih komponenata u bistre tečenosti. Djelomično je pogodan za korištenje kao otapalo eteričnih ulja i mirisa u parfemima i toaletnim vodama (jer da bismo u istima dobili bistru otopinu, doista nam je potrebna pomoć anionskih etoksiliranih surfaktanata poput tween-ova/polysorbata), a u potpunosti zamjenjuje etoksilirane surfaktante, koji se uobičajeno koriste u kozmetičkim proizvodima. Natisol udovoljava COSMOS standardima. Jednako je pogodan za korištenje u proizvodima masnu kožu, ali i za suhu i osjetljivu kožu. Osim kao otapalo, koristi se kao surfaktant, sredstvo za pjenjenje i koemulgator.

Opis

 

ECOCERT i COSMOS sukladan solubilizator, sulfaktant, koemulgator i pjenilo.

Miješa se s eteričnim uljima, mirisima i malim količinaoma vode, a uz jače miješanje otapa eterična ulja i mirise u vodi.

Za dobivanje potpuno prozirne otpine potrebno je dodati 1% otopine natrijevog klorida.

Prozirna do blago žuta tekućina.

Detaljan opis: Natisol je prirodna (eco- friendly) lipoamino kiselina, dobivena acilacijom masnih kiselina iz kokosa prolinom. Upotrebljava se za otapanje eteričnih ulja, mirisa (parfema) i lipofilnih aktivnih komponenata u bistre tečenosti. Djelomično je pogodan za korištenje kao otapalo eteričnih ulja i mirisa u parfemima i toaletnim vodama (jer da bismo u istima dobili bistru otopinu, doista nam je potrebna pomoć anionskih etoksiliranih surfaktanata poput tween-ova/polysorbata), a u potpunosti zamjenjuje etoksilirane surfaktante, koji se uobičajeno koriste u kozmetičkim proizvodima. Natisol udovoljava COSMOS standardima. Jednako je pogodan za korištenje u proizvodima masnu kožu, ali i za suhu i osjetljivu kožu. Osim kao otapalo, koristi se kao surfaktant, sredstvo za pjenjenje i koemulgator.

INCI name: Cocoyl Proline

Osobine:

-Prirodno podrijetlo

-Bez PEG derivata

-Stvara dugotrajnu ali nježnu pjenu, već pri niskim koncentracijama

-Pogodan za organsku kozmetiku

-Neljepljiv

-Nježan za kožu

-Potpuno biorazgradiv

-Fizikalno hemijska svojstva:

-Bistra tekućina

-Bezbojne do svjetlo žute boje

-Karakterističan miris

-pH: 6,0-7,5

-Suhi ostatak na 105 ° C: 55-65

-Gustoća na 20°C: 1.08 – 1.12 g/ml

STABILNOST

Proizvod je stabilan, ako se pohranjuje u normalnim uvjetima

KOMPATIBILNOST

Općenito kompatibilan sa svim tvarima, ako se koristi u sladu s općim uputama. Bilo kakva nekompatibilnost, može se javiti zbog samo jednog sastojka u smjesi.

NAMJENA

-gelovi za tuširanje i kupke

-šamponi

-losioni

-parfemi i losioni poslije brijanja

-tonici za lice

NAČIN UPOTREBE

U propisanim dozama proizvod se koristi miješanjem eteričnih ulja ili mirisa na sobnoj temperaturi, nakon čega se postepeno dodaje voda uz kontinuirano miješanje do potpunog otapanja. Dodavanjem 1 % natrijevog klorida (NaCl) pospješuje se otapanje i nastaje bistrija otopina.

Preporučeno doziranje:

0,5-5 %

Skladištenje:

Čuvati na hladnom mjestu, u dobro zatvorenim posudama, zaštićeno od sunčeve svjetlosti.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

10g, 50g, 100g