Natrijum Hidroksid(NaOH) 99% listići

7,90 KM159,90 KM

Natrijev hidroksid, natrijeva lužina ili kaustična soda, hemijske formule NaOH, prilično je nagrizajuća lužina koja se već destinama godina koristi za čiš­ćenje i dezinfekciju, od odčepljivanja vodovoda do skidanja kamenca, masnih naslaga i boja s raznih materijala koji se koriste u industriji i pčelarstvu. Zbog toga što odlično razgrađuje masnoće, kaustična soda koristi se za izradu sapuna, i to pretežno ona čistoće 98 – 99 posto, u obliku listića ili granula.

Opis

Natrijev hidroksid, natrijeva lužina ili kaustična soda, hemijske formule NaOH, prilično je nagrizajuća lužina koja se već destinama godina koristi za čiš­ćenje i dezinfekciju, od odčepljivanja vodovoda do skidanja kamenca, masnih naslaga i boja s raznih materijala koji se koriste u industriji i pčelarstvu. Zbog toga što odlično razgrađuje masnoće, kaustična soda koristi se za izradu sapuna, i to pretežno ona čistoće 98 – 99 posto, u obliku listića ili granula.

Te granule i listići brzo se otapaju u vodi i pritom se oslobađa velika količina topline, a u dodiru s masnoćama, kaustična soda odmah ih počinje razgrađivati te tako vrlo brzo nastaje proces saponifikacije. Budući da kaustična soda može nadražiti kožu i sluznicu, preporučuje se sapune praviti na otvorenome ili u prostoriji s otvorenim prozorima i dobrom ventilacijom, a bitno je i da nosite zaštitnu odjeću i rukavice te lice pokrijete platnom. Inače, aktivna soda reagira s aluminijem i nagriza staklo pa sve posude i pribor moraju biti od plastike ili nehrđajućeg čelika.

Kako biste izbjegli nezgodne situacije, udaljite djecu i kućne ljubimce iz prostorije i u blizini uvijek imajte bocu alkoholnog octa kojim ćete brzo neutralizirati djelovanje kaustične sode ako vam kapne na kožu. Devedeset posto svih sapuna na svijetu izrađuje se pomoću kaustične sode.

Naravno, tokom procesa izrade sapuna aktivna soda prelazi u drugi oblik te su sapuni dobiveni na taj način potpuno bezopasni za upotrebu. No ako smatrate da niste dovoljno spretni za rad s kaustičnom sodom, ovaj sastojak izostavite i krenite u izradu deterdženata koristeći kupovne sapune.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

900g, 25kg