Tinktura Koprive

4,90 KM35,90 KM

Kopriva je ljekovita samonikla biljka koja se najčešće bere u jesen, a ljekovita je cijela biljka. Može se konzumirati svježa ili osušena, pripremljena u obliku čaja i tinkture odnosno biljnih kapi. Kopriva sadrži različite mineralne soli ( Fe, Mg, K, Na, Ca, P ) neophodne za ljudski organizam, vitamine ( A,C ), hlorofil i biljne hormone. Ovaj kompleks bioloških sastojaka omogućava primjenu preparata kao sredstva za jačanje organizma.

SKU: N/A Kategorija: Oznake: ,

Opis

Naziv proizvoda: Tinktura koprive, lat. Urticae tinctura 

Sastav: Etanolno-vodeni ekstrakt lista koprive ( Urticae  folium ).

Opis: Kopriva je ljekovita samonikla biljka koja se najčešće bere u jesen, a ljekovita je cijela biljka. Može se konzumirati svježa ili osušena, pripremljena u obliku čaja i tinkture odnosno biljnih kapi.

Djelovanje: Kopriva sadrži različite mineralne soli ( Fe, Mg, K, Na, Ca, P ) neophodne za ljudski organizam, vitamine ( A,C ), hlorofil i biljne hormone. Ovaj kompleks bioloških sastojaka omogućava primjenu preparata kao sredstva za jačanje organizma. Tradicionalno se tinktura primjenjuje i spolja, a najčešće se koristi protiv opadanja kose jer pozitivno djeluje na jačanja korijena kose i cirkulaciju vlasišta. Takodjer kopriva ima veoma pozitivno djelovanje na razinu željeza u organizmu. Kopriva je djelotvorna i kod problema prekomjernog opadanja kose. Ona potiče cirkulaciju vlasišta te samim tim i obnovu folikula te rast nove kose.

Osim kod unutarnjeg djelovanja na rast kose, ove kapi djelotvorne su kod probavnih tegoba i anemije. Kopriva obiluje vitaminom C te sadrži sadrži kalcij, kalij i fosfor. Ona je biljka koja u svome sastavu sadrži najviše željeza. Osim toga, ima diuretično djelovanje zbog čega je korisna kod izbacivanja viška vode iz tijela.

Napomena: Preparat sadrži alkohol ( etanol ), te se ne preporučuju trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina.

Oralna potreba: 3x dnevno po 15 – 20 kapi u 1 dcl (decilitar) vode, nakon jela. Koristiti samo u razrijeđenom obliku prema uputi.

Lokalna ili spoljašna upotreba: Utrljati vrhovima prstiju u korijen kose. Nakon 30-40 minuta oprati kosu.

Upotreba u kozmetičkim preparatima: Ekstrakti koprive u raznim oblicima se koriste u kozmetici, a upravo jedan od ekstrakata koji se često koristi je tinktura, koja ima najčešću primjenu u šamponima za regeneraciju i poticanje rasta kose.

Čuvanje: Na tamnom i hladnom mestu.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

50ml, 100ml, 500ml