Tinktura kore Vrbe

4,90 KM35,90 KM

Kora vrbe sadrži fenolne glukozide (salicin, saligenin, salikortin, populin), tanine, flavonoide i fitoestrogene. Aktivni sastojci kore vrbe pokazuju protivupalno, antiseptično i analgetično dejstvo. Upotreba tinkture kore vrbe preporučuje se: za preznojavanje – kod povišene tjelesne temperature, kod prehlade i gripa, za ublažavanje reumatskih bolova, kod glavobolje i migrene. Za spoljašnu upotrebu, ispiranje čajem od kore vrbe preporučuje se za ubrzanje zarastanja rana.

SKU: N/A Kategorija: Oznake: ,

Opis

Osobine: Kora vrbe sadrži fenolne glukozide (salicin, saligenin, salikortin, populin), tanine, flavonoide i fitoestrogene. Aktivni sastojci kore vrbe pokazuju protivupalno, antiseptično i analgetično dejstvo. Upotreba tinkture kore vrbe preporučuje se: za preznojavanje – kod povišene tjelesne temperature, kod prehlade i gripa, za ublažavanje reumatskih bolova, kod glavobolje i migrene. Za spoljašnu upotrebu, ispiranje čajem od kore vrbe preporučuje se za ubrzanje zarastanja rana.

Ograničenja u upotrebi: Upotreba tinkture od kore vrbe se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja kao ni djeci mlađoj od 12 godina.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lijekovima: Kod osjetljivih osoba, mogući su bolovi u želucu, pa se osobama oboljelim od gastritisa ili čira u želucu, ne preporučuje upotreba ove tinkture. Aktivni sastojci kore vrbe mogu uticati na metabolizam određenih lijekova, stoga preporučujemo da se o upotrebi  ove tinkture uz redovnu medikamentoznu terapiju, posavetujete sa ljekarem ili farmaceutom. Tinktura se ne smije koristiti istovremeno sa antikoagulansima.

Način primjene i upotreba:  2 x dnevno po 15 kapi u 1dcl (decilitar) vode. Koristiti samo u razrijeđenom obliku prema uputi. poslije jela.

Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Ekstrakt kore vrbe prirodna je zamjena za salicilnu kiselinu. Za razliku od čiste salicilne kiseline s kojom treba puno opreza i obazrivosti, ekstrakt kore vrbe sadrži njene prekursore koji su manje agresivni. Ekstrakt kore vrbe moćan je sastojak  za ugradnju u svoje preparate za masnu, problematicnu i kožu sklonu aknama. Keratolitički, potiče obnovu kože, zaglađuje nesavršenosti i bori se protiv mitesera, uraslih dlačica, također pokazuje svoje pozitivno djelovanje i u borbi protiv peruti. Također može poslužiti kao konzervans u koncentraciji (2-3%), ali moramo biti svjesni kako to nije idealan konzervans za suhu kožu sklonu iritaciji. Kao aktivna supstanca kod preparata protiv akni dodaje se do 10% u vodenu fazu, ona djeluje kao hemijski piling.  Ekstrakt kore vrbe čest je sastojak za njegu kože stopala. Ne koristiti kod ljudi alergičnih na salicilate.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

50ml, 100ml, 500ml