Witepsol H15

6,90 KM39,90 KM

Nekada se kao nosač,podloga za proizvodnju supozitorija – vaginaleta koristio kakao buter, a danas se koriste polusintetski nosači komercijalnog naziva Witepsol koji su bolji i lakši za pravljanje konačnog proizvoda i boljeg je svojstva od kakao butera.

Opis

Opis: Nekada se kao nosač,podloga za proizvodnju supozitorija – vaginaleta koristio kakao buter, a danas se koriste polusintetski nosači komercijalnog naziva Witepsol koji su bolji i lakši za pravljanje konačnog proizvoda i boljeg je svojstva od kakao butera.

Inci naziv: Hydrogenated Coco-Glycerides (C12-C18)

Upotreba, sastav i svojstva:

Witepsol H-15 je gotova podloga za proizvodnju supozitorija- vaginaleta. Sastoji se od glicerol estera zasićenih biljnih masnih kiselina, uglavnom laurinske kiseline, a dobija se iz kokosovog ulja i ulja sjemenki palme. Tvrde masne pastile, Adeps solidus tačka topljenja im  je  35° C.

WITEPSOL H 15 sadrži – pored triglicerida (C36 – C54) – monogliceride (<1%) i oko 10% diglicerida, što odgovara hidroksilnoj vrednosti od oko 10.

VITEPSOL H 15  je proizvod iz serije H VITEPSOL-a koje su tvrde masne pastile sa vrijednostima hidroksila do 15. Sastoje se uglavnom od triglicerida sa udjelom od najviše 15% diglicerida i ne više od 1% monoglicerida . Karakteriše ih vrlo mali razmak između tačke topljenja i očvršćavanja, imaju samo manju tendenciju na pojavu naknadnog očvršćavanja (maksimalno 1,5 ° C) i mogu se obrađivati i automatskim mašinama za livenje i, u malim razmjerama, upotrebom kreme postupak topljenja (prekristalizacija) na temperaturama livenja oko navedene tačke topljenja. Preporučuje se izbjegavati naglo hlađenje. Ova serija stepena također uključuje jedinjenja koja imaju hidroksilne vrijednosti (HV) između 0 i 5 koja izbejgavaju interakcije između slobodnih OH grupa i kiselih aktivnih jedinjenja (ASS, diklofenak, itd.).

VITEPSOL H 15 ima hidroksilnu vrijednost 5-15. Koristi se kao jedinjenje za suspenzije supozitorija sa udjelom čvrstih aktivnih jedinjenja manjim od 25%.

VITEPSOL H 15 se koristi kao gotova podlloga za veliki broj aktivnih farmaceutskih sastojka:

– Aktivno za liječenje malarije

– Anestetici

– Protivupalne supstance

– Antidepresivi (alkaloidi)

– Antiemetike

– Antiepileptici (barbiturati)

– Vitamini B.

– b-laktamski antibiotici

– Bronhodilatatori

– Ekspektoransi

– Muški hormoni

– Nesteroidni anti-inflamatorni lekovi

– Steroidni antireumatičari (kortikosteroidi)

– Tačka topljenja (° C): ~ 35

Rastopljeni VITEPSOL H15 ponaša se otprilike poput njutnovske tečnosti; izmjereno smičuće naprezanje gotovo linearno zavisi od primenjene brzine smicanja. Viskoznost je niža za stepene H nego za delimične gliceride koji sadrže stepene V. S razreda, imaju nešto veću viskoznost zbog sadržaja emulgatora.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100g, 500g, 1kg