Bacillus Ferment

26,90 KM71,90 KM

Mikstura sadrži prirodne enzime koji eliminišu mrtve ćelije kože, pa na taj način površina kože postaje glatka, izgleda mlađe i zdravije.

Opis

Naziv sirovine: Bacilus ferment

Hemijska klasifikacija: mikstura

Funkcionalna kategorija: eksfolijant, antimikrobni agens

Opis: Bacillus ferment je enzimski eksfoliant koji se koristi za piling kože. Predstavlja blagu, ali vrlo efikasnu alternativu alfa -hidroksi voćnim kiselinama. Ispoljava aktivnost unutar pH 5-8. Svjetlo žuta do žuta tečnost, rastvorljiva u vodi. Sadržaj peptida ≥1000ppm.

INCI ime: Bacillus Ferment, Water, Propylene Glycol and 1,2-Hexanediol

Benefiti:

•  enzimski eksfoliant, predstavlja blagu, ali vrlo efikasnu alternativu alfa -hidroksi voćnim kiselinama.

•  eliminiše mrtve ćelije, pa površina kože postaje glatka, izgleda mlađe i zdravije

•  ubrzava prirodni proces pilinga kože

•  odčepljuje začepljene pore i uklanjaja hiperpigmentacije

•  posjeduje odlično antimikrobno dejstvo širokog spektra

•  bezbjeedan i bezopasan za kožu

Djelovanje na kožu: Mikstura sadrži prirodne enzime koji eliminišu mrtve ćelije kože, pa na taj način površina kože postaje glatka, izgleda mlađe i zdravije. Postupak pilinga nije mehanički, već enzimski. Enzimski piling se zasniva na hemijskoj razgradnji proteinskih kompleksa tkz. “adherenskih spojeva”,  koje drže ćelije kože na okupu.  Ovaj mehanizam pomaže ubrzavanju prirodnog proces pilinga kože. Enzimski piling je odličan kod osoba koji imaju začeplje pore i hiperpigmentacije. Bacillus ferment posjeduje odlično antimikrobno dejstvo širokog spektra. Djeluje na brojne patogene bakterije i gljivice: Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans, Aspergillus niger.

Način upotrebe:  Komponenta je vodene faze. Dodaje se u vodenu fazu ili na kraju izrade kozmetičkog proizvoda, idealno na sobnoj temperaturi (ali se takođe može dodati u topao rastvor do 60°C). Preporučene koncentracije su između 0,5% do 1%, maksimalno 2%. Ne preporučuje se upotreba na oštećenoj koži. Samo za spoljašnju upotrebu.

Primjena: Bacillus Ferment nalazi primenu u izradi krema za zaštitu od starenja, gelova i losiona za tijelo, proizvoda za posvetljivanje kože, proizvoda za čišćenje, izradu maski i  neabrazivnih eksfolijanta

Dobijanje: Bacillus ferment se dobija fermentacijom gram pozitivne, katalaza pozitivne bakterije Bacillus Subtilis koja daje proteazu koja ima keratolitičku aktivnost.

Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama

GMO: Nije GMO

Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

Čuvanje: Čuvati u frižideru na temperaturi od 4 do 8°C

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

10g, 30g