Oat Amino Acids

7,90 KM20,90 KM

Hidrolizovane aminokiseline zobi se dobijaju stvaranjem baznog rastvora zobene kaše i dodavanjem mešavine proteaza da bi se indukovala potpuna enzimatska hidrolizacija. Posle inaktivacije enzima, rastvor se prečisti i filtrira.

Opis

Naziv sirovine: Aminokiseline zobi (ovsa)

Hemijska klasifikacija: Proteini/derivati

Funkcionalna kategorija: Kondicioner za njegu kože i kose. Stvara gipki, kohezivni i kontinuirani sloj (film) na koži i kosi.

Opis: Aminokiseline zobi su mješavina različitih amino kiselina dobijenih hidrolizom proteina zobi (ovsa). Imaju sposobnost zadržavanja vlage, popravljaju oštećenu kosu i daju joj sjaj. Bistra do blago mutna, blijedo žućkasta tečnost, karakterističanog mirisa. pH 4-5. Proizvod je konzervisan sa benzilalkoholom, natrijum benzoatom i kalijum sorbatom. Aminokiseline zobi su rastvorljive u vodi.

INCI ime: Oat Amino Acids

Osobine: Koriste se za regeneraciju i hidraciju kože i kose. Popravljaju oštećenu kosu i pomažu oporavak iritirane kože.

Upotreba: Dodaju se u vodenu fazu emulzija na temperaturama ispod 40°C (104°F). Uobičajena koncentracija iznosi između 0,5% i 3,0%. Samo za spoljašnu upotrebu. Čuvati na hladnom i suhom mjestu.

Primjena: Ulaze u sastav kozmetičkih proizvoda namjenjenih njezi kože i kose, emulzija, šampona, seruma, maski…

Izvorna sirovina iz koje se dobivaju: Zob

Način dobivanja: Hidrolizovane aminokiseline zobi se dobijaju stvaranjem baznog rastvora zobene kaše i dodavanjem mešavine proteaza da bi se indukovala potpuna enzimatska hidrolizacija. Posle inaktivacije enzima, rastvor se prečisti i filtrira.

Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama

GMO: Nije GMO

Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porijekla

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

10g, 30g