Silk Protein, Hydrolyzed

8,90 KM22,90 KM

Svila iz svilene bube (INCI: hydrolyzed silk, sericin) je uobičajeni sastojak brojnih proizvoda za negu kože. Kožu čini mekom i glatkom, a kosi daje sjaj, izgled i strukturu. Poznat je po visokom kapacitetetu vezivanja vlage.

Opis

Naziv sirovine: Hidrolizovani protein svile

Hemijska klasifikacija: Proteini/derivati

Funkcionalna kategorija: Kondicioner za njegu kože i kose. Stvara gipki, kohezivni i kontinuirani sloj (film) na koži i kosi.

Porijeklo sirovine: Italija

Opis: Prirodni protein. Dobija se iz prirodnih svilenih vlakana (fiber, fibroin)  čaure svilene bube (bombyx mori). Ima odlične osobine vezivanja vlage. Na koži izaziva svilenkast, glatki osećaj. Nema glutena, ni primjesa genetski modifikovanih organizama (GMO free). Bistra tečnost, boje ćilibara,  karakterističnog, blagog mirisa. Konzervisan je sa benzilalkoholom, natrijum benzoatom i kalijum sorbatom. Sadržaj proteina oko 10-20%. pH 4,0-6,0. Rastvorljiv je u vodi.

INCI ime: Hydrolyzed Silk

Djelovanje na kožu: Svila iz svilene bube (INCI: hydrolyzed silk, sericin) je uobičajeni sastojak brojnih proizvoda za negu kože. Kožu čini mekom i glatkom, a kosi daje sjaj, izgled i strukturu. Poznat je po visokom kapacitetetu vezivanja vlage. Amfoterni je tip proteina i kompatibilan je sa katjonskim, anjonskim i nejonskim materijalima.

Način upotrebe: Može se dodati u vodenu fazu formulacije, ili na kraju procesa izrade finalnog proizvoda. Preporučene koncentracije su 0,5-10%. Čuvati u frižideru. Samo za spoljašnju upotrebu.

Primjena: Svi tipovi proizvoda za negu kose uključujući šampone, regeneratore, balzame za kosu, maske za kosu. Koristi se u proizvodima za negu kože, losioni i kreme.

Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama

GMO: Nije GMO

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

10ml, 30ml