Keratin Protein Hydrolyzed

3,90 KM9,90 KM

Keratin je glavni protein prisutan u strukturi kose. Dodaje se kao hranjiv sastojak u proizvode za negu kose jer jača folikul dlake i kosi vraća prirodni izgled i zdravu strukturu.

Opis

Naziv sirovine: Hidrolizovan keratin protein

Hemijska klasifikacija: Proteini/derivati

Funkcionalna kategorija: Kondicioner za njegu kože i kose. Stvara gipki, kohezivni i kontinuirani sloj (film) na koži i kosi.

Opis: Keratin je visoko specijalizovani vlaknasti protein koji se nalazi u kosi i noktima. Sastoji se od dugih peptidnih lanaca koji oblikuju snažna vlakna kose. Razlikuje se od drugih proteina po tome što je bogat cisteinom (aminokiselina koja sadrži sumpor) i to mu daje jedinstvenu snagu i zaštitni kvalitet. pH vrednost: 5,0-5,8.  Sadrži 20-23% proteina. Molekulska težina: 1,100-3,300 Da. Konzervisan je sa butilen glikolom, fenoksietanolom i etilheksglicerinom. Bistra  žućkasta tečnost, karakterističnog mirisa, Rastvorljiv je u vodi.

INCI ime: Hydrolyzed Keratin

Osobine: Keratin je glavni protein prisutan u strukturi kose. Dodaje se kao hranjiv sastojak u proizvode za negu kose jer jača folikul dlake i kosi vraća prirodni izgled i zdravu strukturu. Vraća masu proteina izgubljenu hemijskim tretmanima i transformacijskim procesima. Deluje kao fotoprotektivno sredstvo, restruktuira i popravlja štetu uzrokovanu UV zračenjem. Doprinosi hidrataciji kose i pruža optimalnu zaštitu od gubitka vlage u vlasima. Kosa postaje regenerisana sjajnija i lakše se oblikuje. Deluje i kao zaštitna supstanca za njegu kože.

Upotreba: Može se dodati u formulaciji kao takav, i dio je  vodene faze. Preporučuje se upotreba u koncentracijama od 1% do 5%. Čuva se u frižideru. Samo za spoljašnju upotrebu.

Primena: Nalazi široku primjenu u izradi proizvoda za njegu kose, uključujući šampone, regeneratore za kosu, balzame za kosu, kremaste pomade kao i proizvode za njegu kože, losione i kreme.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

10g, 30g