AHA Fruit Acids

5,30 KM13,90 KM

Primjenjuju se kao sastojci kozmetičkih formulacija: krema, losiona, gelova, maski, tonera, vodenih seruma i preparata za kosu. Preporučena koncentracija je od 1% do 2% kod dugoročne primjene, a za piling do 10%, u zavisnosti od stepena tolerancije kože

Opis

Naziv sirovine: AHA voćne kiseline

Hemijska klasifikacija: Mikstura voćnih kiselina

Funkcionalna kategorija: Sredstva za negu kože, eksfolijant/sredstvo za piling

Opis: Rastvor AHA voćnih kiselina predstavlja smjesu biljnih, alfa – hidroksi kiselina (AHA), koje se dobijaju iz 5 različitih biljnih vrsta: Pirus malus (jabuka), voć́a citrusnog limuna (limun), ploda crne borovnice (Vaccinium mirtillus), Saccharum officinarum (šećerna trska) i listova grožđa Vitis vinifera. Blend sadrži ukupno 44% voćnih kiselina i to: mlečnu kiselinu ~30%, limunsku kiselinu ~30%, glikolnu kiselinu ~22%, jabučnu kiselinu ~9% i vinsku kiselinu ~9%, a ostatak 56% čine: biljni ekstrakti, propilen glikol i voda. pH 1,6 – 2,4. Bistra tečnost, blago žućkaste boje, rastvorljiva u vodi, nerastvorljiva u uljima.

INCI ime: Pyrus malus (Apple) Fruit Extract, Citrus limon (Lemon) Fruit Extract, Vaccinium myrtillus Fruit Extract, Saccharum officinarum (Sugar Cane) Extract, Vitis vinifera (Grape) Leaf Extract, Propylene Glycol, Aqua, Lactic acid, Citric acid, Glycolic acid, Malic acid, Tartaric acid

Benefiti:     

•  Odstranjuju površinski sloj mrtvih ćelija kože (korneociti)

•   Podstiče obnavljanje sloja ćelija kože

•   Povećavaju hidratacijiju kože čime se poboljšava fleksibilnost gornjeg sloja kože.

•   Redovnom primjenom kozmetičnih proizvoda na bazi AHA voćnih kiselina, koža postaje glatka i svjetlija

Djelovanje voćnih kiselina na kožu: Rastvor voćnih kiselina dovodi do eksfolijacije (pilinga) površinskog sloja kože i ubrzane obnove ćelija epidermisa. Pilingom gornjih slojeva kože, uklanjaju se izumrle ćelije kože rožnatog, nevijabilnog dijela epidermisa čime se sprječava formiranje odumrlih slojeva mrtvih, ljuspastih, orožnjelih ćelija i zadebljanje rožnatog sloja. Poboljšana je hidratacija kože. Istovremeno se povećava proizvodnja kolagena i glikozaminoglikana, molekula koje formiraju komponente vezivnih tkiva. Redovnom aplikacijom kozmetičnih proizvoda na bazi AHA voćnih kiselina, koža postaje glatka i svjetlija. Vizuelno se popravlja sveukupni izgled ostarjele, beživotne kože lica. Rastvor AHA voćnih kiselina je pogodan za primjenu kod svih tipova kože. U nižim koncentracijama (manjim od 2%) AHA voćne kiseline su vlažeća sredstva, a u višim koncentracijama eksfolijanti.

Upotreba: Primjenjuju se kao sastojci kozmetičkih formulacija: krema, losiona, gelova, maski, tonera, vodenih seruma i preparata za kosu. Preporučena koncentracija je od 1% do 2% kod dugoročne primjene, a za piling do 10%, u zavisnosti od stepena tolerancije kože. Ukoliko se na kožu nanose koncentracije AHA kiselina koje su veće od 5% preporučuje se da se koža ispere nakon 20 do 30 minuta.  Čuvati na hladnom i suhom mjestu, zaštićeno od svetlosti.

Napomena: AHA voćne kiseline ne treba koristiti nerazrijeđene. Koncentrovani rastvor je kiseo i može dovesti do iritacije kože i opekotina.

Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama

GMO: Nije GMO

Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porijekla

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

10g, 30g